Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere in de Winning Mood

Dinja van Liere met Hexagon's Roumanda. Foto: Arnd Bronkhorst

De dag begon gisteren in Ermelo goed voor Dinja van Liere met een overwinning in de ZZ-zwaar en in de Lichte Tour. Aan het eind van de dag voegde ze, met een score van 70.12 procent, daar ook nog de overwinning van de GP U25 aan toe met de zeventienjarige Hexagon's Roumanda. Hiermee schreef de amazone drie van de vier rubrieken van de dag op haar naam.

“Jammer dat het geen kampioenschap is”, lacht Dinja van Liere. “Dit is mijn laatste jaar in deze klasse. Misschien heb ik nog een kans komende zomer. Dan ben ik toch een keer kampioen U25.”
“Hexagon’s Roumanda is al 17 jaar en heeft een geweldige instelling. Zeker op een wedstrijd doet ze er nog een schepje bovenop. Haar piaffe en passage is haar kracht en dat deed ze vandaag ook weer heel goed. Ik rijd nu veel paarden op verschillende niveau’s. Van ieder paard leer ik. Zo kan ik bij de jonge paarden gebruiken wat ik van Roumanda leer, maar bij het rijden van Roumanda helpt het weer dat ik jonge paarden rijd.”

De tweede plaats was voor Kyra Klinkers met Tara. Klinkers kwam met de vijftienjarige Jazz-dochter tot een score van 68.10 procent. Jill Huybregts eindigde met de elfjarige Eventz Zamacho Z op de derde plaats met een percentage van 67.29 procent.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook