Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere: ‘We kunnen nóg beter’

Dinja van Liere en Haute Couture Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dinja van Liere werd zaterdag op het EK Dressuur in Hagen de beste Nederlandse combinatie in de kür op muziek. Met de merrie Haute Couture (v. Conaisseur) reed van Liere naar bijna 80% en de tiende plaats. “Hier had ik van tevoren voor getekend”, vertelt Van Liere.

“Dit was toch wel een super EK, ons eerste grote internationale kampioenschap. Het is wel bijzonder wat Haute Couture heeft laten zien. Ik denk dat we er echt wel meer fans bijgekregen hebben” aldus Van Liere.

‘Haute Couture stond aan’

“Ik vond het leuk om de vandaag te rijden. Dit was mijn eerste kür op muziek op Grandprixniveau. Ik had nog wel wat foutjes, maar dat is ook niet zo gek. Dit is eigenlijk de kür en de muziek voor mijn andere paard, Hermès. De Grand Prix was goed, de Grand Prix Special op donderdag ging nog beter. Vandaag was Haute Couture ook weer echt aan. Ze blijft enorm haar best doen. Ondanks de fouten hadden we nog bijna tachtig procent en we kunnen nog beter.”

Met Hermès naar Aken

Ook komende week vertegenwoordigt van Liere TeamNL. In Aken zal ze de landenwedstrijd rijden met de hengst Hermès.

Bron: KNHS / Horses.nl

Eén reactie op “Dinja van Liere: ‘We kunnen nóg beter’

  • MJ Kochx

    knappe prestatie met zo’n hete merrie. Nu hopen dat in de toekomst e.e.a. er nog wat relaxter en vanzelfsprekender uit gaat zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook