Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere wint kampioenschap Lichte Tour

Dinja van Liere met Duval's Capri Sonne Jr.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dinja van Liere wist vandaag met Duval's Capri Sonne Jr. met een ruime voorsprong de kür op muziek van Lichte Tour te winnen. In combinatie met de ruimschootse overwinning van gisteren kwam ze daarmee uit op een gemiddelde van 78.014 procent, wat haar het goud opleverde.

“Dit is de derde titel op rij voor Capri Sonne”, aldus een gelukkige Dinja van Liere. “Vorig jaar ZZ-licht indoor, ZZ-zwaar buiten en nu Lichte Tour. De laatste tijd hebben we eigenlijk alles gewonnen. Nu doen we het even rustig aan. De Zware Tour is de volgende stap.”

De score van 79,667 zegt genoeg over het niveau van de finaleproef van de kampioenen. “Toch waren er nog een paar dingetjes die niet helemaal goed gingen, hoor. Maar ik ben super tevreden”, besluit Dinja van Liere, lid van het Rabo Talententeam.

Marieke van der Putten was met Glock’s Federleicht goed voor een score van 76.917 procent in de kür. Gemiddeld komt het duo daarmee uit op 75.409 procent en zilver.

“Van tevoren stond wel vast dat Dinja zou winnen, dus ik ben heel blij met de tweede plaats”, glimlacht Marieke van der Putten. De stalamazone van Hans Peter Minderhoud en Edward Gal rijdt Glock’s Federleicht nu driekwart jaar. “Ze is van de familie Glock en kwam vorig jaar gelijk met Flirt bij ons op stal. Federleicht is een heel lieve, werkwillige merrie waar je wel vriendinnetjes mee moet worden. Voorlopig blijf ik haar rijden richting Grand Prix.” Een goed weekend derhalve voor het Glock’s Performance Performance Center na de derde plaats van Edward Gal met Glock’s Voice gisteren in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg.

Brons was voor Jonna Schelstraete-van den Ham en Cupido. Met een score van 74.292 procent kwam de combinatie uit op een gemiddelde van 73.046 procent en behoudt daarmee de derde plaats.

Wat goed is komt snel gaat ook op voor Jonna Schelstraete en de pas achtjarige Cupido, die als derde eindigden. “In september waren we nog ZZ-licht kampioen op de Hippiade. Sinds oktober rijden we in de lichte tour. Het moet allemaal nog wat meer bevestigd worden, maar ik ben met dit resultaat wel heel tevreden en heel blij.”

Kirsten Beckers werd vierde met Bristol en Diederik van Silfhout eindigde op de vijfde plaats met Zep.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bekijk hier de kür.

Bron: Horses/Persbericht

Eén reactie op “Dinja van Liere wint kampioenschap Lichte Tour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook