Ga naar hoofdinhoud

Doel TeamNL bondscoach Heuitink: ‘Selectie zo breed mogelijk houden’

Joyce Heuitink, dressuuramazone en parabondscoach. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Maarten van der Heijden en Joyce Heuitink gaven op Indoor Brabant een uitgebreide toelichting op de voorbereidingen en planning van TeamNL Para-dressuur voor het EK in Rotterdam (19 t/m 25 augustus). Heuitink wil na een 'sprookjesachtig' kampioenschap in Tryon focussen op een bredere selectie.

Dit jaar worden de Europese kampioenschappen voor de para-dressuur, net als de dressuur en het springen, georganiseerd in Rotterdam. Via de online kanalen van de KNHS wordt het para-dressuur team bekend gemaakt binnen een week na de laatste observatiewedstrijden. Rixt van der Horst zal voor de para-dressuur de officiële TeamNL-ambassadeur zijn in aanloop naar Rotterdam.

‘Efteling’

Bondscoach Joyce Heuitink: “Vorig jaar voelde voor mij als een soort Efteling op het WK in Tryon, het kon gewoon niet op. Dat is het gevaar van winnen, want daarna moet je weer door. Mijn doel is om de selectie zo breed mogelijk te houden. De bestaande combinaties in vorm houden en nieuwe talenten zoeken. Ons vaste trainingskamp voor een kampioenschap is begin augustus met het team en de reservecombinatie. Nu doen we ook al een trainingskamp in mei, met het A- en B-kader, om in de volle breedte te kunnen werken aan de voorbereidingen voor Rotterdam en Tokyo.” De observatiewedstrijden zijn het NK (Para) Dressuur in Ermelo, CPEDI3* Kronenberg (6-9 juni) en CPEDI3* Überherrn (11-14 juli).

Bekijk hier het actuele olympische TeamNL kader.

Bron: KNHS/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.