Ga naar hoofdinhoud

Dominique Filion aan de slag voor familie Reimer in Duitsland

Exclusief
Dominique Filion kondigde eind vorige maand aan dat ze terugkwam uit Rusland. Wie haar nieuwe opdrachtgever zou worden, wilde ze nog niet zeggen omdat de deal nog niet rond was. Inmiddels is het wel zeker: Filion gaat aan de slag in het Duitse Ovelgönne bij de familie Reimer, die een serieuze dressuurstal wil opzetten. 

Filion ontmoette Peter Reimer jr. in Rusland, waar hij is opgegroeid. “Ik heb hem bij de Maxima Stables ontmoet en hij vertelde over zijn stal en de plannen die hij had. Eind vorig jaar ben ik een keer op bezoek geweest op de stal en hoewel het een prachtig gebouw is, was er nog niet veel. Inmiddels is alles gerenoveerd en heb ik heel veel zin om er aan de slag te gaan.”

Dressuurpaarden als hobby

“Deze familie heeft altijd al paarden gehad, voornamelijk polopaarden maar wil nu serieus in dressuurpaarden investeren. Voor hen is dat een hobby. Maar heel veel dressuurpaardenverstand hebben ze niet, dus ik word naast ruiter ook adviseur als het aankomt op de aanschaf van paarden. Ik had natuurlijk ook in Nederland voor een stal kunnen gaan werken, maar dan zouden alle goede paarden waarschijnlijk weer verkocht worden en dat zou mijn sportieve carrière geen goed doen. En dat is juist wat ik wil: verder komen in de sport.”

Vijftien paarden, vijf voor de sport

Reimer wil de stallen in Ovelgönne vullen met zo’n vijftien dressuurpaarden, waarvan er zo’n vijf behouden kunnen worden voor Dominique. “Zo krijg ik ook de kans om verder te komen. Een deel van de paarden wordt uiteraard wel verkocht, maar als ik iets in een paard zie mag dat paard blijven. Deze familie is niet bang om te investeren. De dressuurpaardenhobby mag wat kosten.”

Paarden zoeken

Nu heeft de stal nog geen dressuurpaarden, dus Filion krijgt het de komende tijd nog druk. “Ik ben net terug van een vakantie naar Ibiza en ga nu paarden zoeken. Daar heb ik al heel veel zin in. Het is geweldig dat ik zo de kans krijg om alles helemaal naar mijn smaak te zoeken. Ik ga voornamelijk op zoek naar paarden vanaf vijf jaar, omdat je daar sneller wat mee kunt.”

In Duitsland wonen

Filion gaat ook op het bedrijf in Duitsland wonen. “Ik krijg een appartement daar op stal, maar ik kan vanuit daar natuurlijk een stuk makkelijker even naar Nederland dan vanuit Rusland. Daar ben ik ook erg blij mee.”

Bekijk hier de stal van de familie Reimer

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.