Ga naar hoofdinhoud

Dominique Filion debuteert winnend in ZZ-Zwaar

Dominique Filion en Brother de Jeu

Dominique Filion blijft maar successen boeken. Vandaag debuteerde ze met Brohter de Jeu (v. Voice) in het ZZ-Zwaar op de subtopwedstrijd in Beuningen en sloot dit debuut winnend af met bijna 70%. Hanneke Ariens volgde op de tweede plaats en pakte verder nog de zege in de Lichte Tour. Marjan Hooge was het sterkste in beide jeugdrubrieken.

Het was pas de vierde keer dat Dominique Filion aan de start verscheen met de grote, imponerende, bijna negenjarige zoon van Voice en iedere keer pakten ze nog de overwinning met zeer fraaie scores; in het Z1, Z2 en ZZ-Licht en nu dus in het ZZ-Zwaar.
“Alleen in de laatste lijn met wissels om de vier hadden we vandaag een fout. Toen gaf hij een bok in de laatste wissel en dat hoort natuurlijk niet”, lacht Dominique Filion na afloop. “Verder ging het heel goed en de jury was het ook goed met elkaar eens. Dat is ook fijn. Voor zijn leeftijd liep hij qua niveau een beetje achter, maar dat heeft hij nu weer dik ingehaald. Ik ben echt super blij dat ik hem mag rijden. Hij heeft een top karakter en wil het echt voor me doen in de ring. Verder heeft hij veel front en uitstraling en hij is heel knap en groot. Als ik kon, dan kocht ik hem direct. Hij is echt het ideale paard voor mij.”
Tussen het ZZ-Licht en het ZZ-Zwaar debuut van vandaag is Brother de Jeu van eigenaar veranderd, maar hij is toch bij de fanatieke amazone gebleven. “Daar ben ik echt zo blij om. Uiteindelijk zal hij natuurlijk wel een keer verkocht worden, maar de nieuwe eigenaren zien ook dat hij veel potentie heeft en dus willen ze eerst kijken hoe hij zich ontwikkelt. We weten al dat hij veel aanleg voor de piaffe heeft, maar we zullen het wel zien allemaal. Tot nu toe gaat hij nog elke dag vooruit en het is iedere dag weer fijn om hem te rijden.”

Hanneke Ariens volgde in het ZZ-Zwaar op de tweede plaats. Met haar eigen Baresia B (v. United), die ze zelf opleidde vanaf vier jaar en van lelijk eendje naar mooie zwaan transformeerde, noteerde ze 66,29%. Ariens kwam ook aan de start in de gecombineerde rubriek Prix St. Georges/ Intermédiare I en won deze met Atlecto (v. Quattro B) met 67,04%. “Dit was de eerste keer dat we de Lichte Tour wonnen. Ik ben er heel blij mee! Als we nu de expressie vast kunnen houden in combinatie met ontspanning, dan kunnen we qua score nog hoger eindigen.”

Marjan Hooge was oppermachtig in de jeugdrubrieken. Bij de junioren won ze met Fulltime (v. Fidermark) met 68,72%. Verder maakte ze haar debuut bij de Young Riders met de Jazz-nakomeling Jive en ook deze rubriek won ze. Dit keer met 67,26%.

In de tweede groep van het ZZ-Zwaar ging de zege naar Katharina Mulder. Zij behaalde met Wisky (v. Sjors B) 68,43% en bleef 1% voor Kirsten Brouwer, die met de KWPN-hengst Charmingmood (v. Winningmood) debuteerde op dit niveau.

Bekijk hier alle uitslagen van de subtopwedstrijd in Beuningen
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook