Ga naar hoofdinhoud

Don Juan de Hus en Vitalis leveren dressuurkampioenen in Frankrijk

Don Juan de Hus

Tijdens het internationale concours in Saumur werden de Franse kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden gehouden. Bij de vierjarigen leverde Don Juan de Hus de kampioen Dorian Grey de Hus. De Vitalis-zoon First-Step Valentin prolongeerde zijn titel in Frankrijk, nu bij de vijfjarigen. De Oldenburger Flair Royal (v. Fairbanks) werd kampioen bij de zesjarigen.

Onder Jessica Michel was Dorian Grey de Hus niet te kloppen. Michel, die de onlangs overleden vader Don Juan de Hus ook al onder het zadel had, kreeg in de finale 93.2%. In de voorrondes liep de vierjarige hengst ook al naar de winst met percentages boven de 90. Het eindtotaal van het paar kwam uit op 93.0%.

Dochter van Soliman

Het zilver ging naar Star de l’Ocean met 85.7%. Guillaume Recoing had de Hannoveraans gefokte dochter van Soliman de Hus onder het zadel. De interessant gefokte Dionysos de Massa won het brons met 83.1. De hengst is een zoon van Special Agent Amour uit een Lusitano moeder.

Invloed van Don Juan de Hus

Vijf kinderen van Don Juan de Hus hadden zich voor de finale van de vierjarigen geplaatst. Larissa Pauluis had de enige KWPN’er onder het zadel, de Winningmood-zoon Irish Coffee.

Tweede titel First-Step Valentin

De Belgische Pauluis won met de sBs goedgekeurde First-Step Valentin opnieuw het kampioenschap nu bij de vijfjarigen. De zoon van Vitalis was al succesvol op het wereldkampioenschap in Ermelo waar hij achtste werd. In Saumur kreeg de combinatie 87.9% en pakte de titel.

Brons voor Lusitano

Margaux Damonneville stuurde Mac Donovan naar het zilver met 83.1%. Mac Donovan in een in België gefokte zoon van Sir Donovan uit een Cantos-moeder en werd in 2015 goedgekeurd bij het BWP. Het brons was voor Arnaud Serre met de Lusitano Caporal de Massa (v. Rieto MLK) met 82.8%. Ook bij de vijfjarigen was Don Juan de topleverancier met drie nakomelingen.

Duitse dominantie zesjarigen

De Oldenburgs gefokte Fairbanks-zoon Flair Royal won het goud bij de zesjarigen. Onder het zadel van Maxime Collard kwam de ruin tot 88.8%. Ook de tweede plaats was voor een Oldenburger, Diamondgio (v. Diamo Gold) met 86%. De hengst won vorig jaar het kampioenschap bij de vijfjarigen onder Lena Thouvenin en was ook al twee jaar actief op het WK in Ermelo. De Hannoveraan Quickstep (v. Quaterback) won het brons onder Clémence Jean met 84.4%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/L’Eperon

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook