Ga naar hoofdinhoud

Don Martillo verrassende winnaar bij 4-jarigen kwalificatie

Don Juan de Hus
Op het Bundeschampionat in Warendorf kreeg de rubriek 4-jarige dressuurhengsten gisteren een verrassende winnaar. De niet gekeurde hengst Don Martillo liet prominente namen achter zich en pakte in handen van Ann-Christin Wienkamp met 8.70 de zege. De reservekampioen van de NRW-keuring Villeneuve werd tweede, terwijl kampioen Borsalino ex aequo derde werd.

Op het Hannoveraner rijpaardenkampioenschap was de elastische, hoogbenige zoon van Don Juan de Hus al opgevallen. Don Martillo werd daar tweede. Fokker en eigenaar van de zwarte hengst Axel Windeler fokte ook het Grand Prix-paard Benetton Dream (Tinne Vilhelmson), de vader van de moeder van Don Martillo. Uit de merrielijn stamt bijvoorbeeld ook het Grand Prix-paard Burlington FRH.

Ann-Christin Wienkamp reed Don Martillo naar 8.70. De drie basisgangen waren van zeer goede kwaliteit: draf 8.5, galop 9.0, stap 9.5. Daarnaast kreeg hij een 8.5 voor de africhting en een 8.0 voor exterieur.

De Rheinlander Villeneuve (v. Vitalis) werd onder het zadel van Laura Strobel (stalamazone van Dorothee Schneider) tweede. De hengst scoorde op alle onderdelen een 8.5. De kampioen van Westfalen, Borsalino v. Boston werd met 8.4 derde. Op de africhting na, hiervoor kreeg hij een 8, behaalde Borsalino ook alleen het cijfer 8.5.

Ook Melanie Tewes op de Oldenburger Best For Me (v. Bretton Woods) kreeg een 8.4 als eindcijfer. Bij hem was de stap met een 8 het laagste cijfer. Ex aequo op de vijfde plaats eindigden de hengsten Dominy (v. Diamond Hit) en de zilveren medaille winnaar in Hannover Bon Coeur (v. Benetton Dream). Beiden scoorden een 8.3.

Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor de Paardenkrant-Horses.nl Bundeschampionate pagina.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook