Ga naar hoofdinhoud

Dorothee Schneider rijdt Faustus naar ruim 76% in eerste GP

Dorothee Schneider heeft opnieuw een getalenteerd Grand Prix-paard onder het zadel. De Duitse Olympiade amazone reed de negenjarige Hannoveraner Faustus (v. Falsterbo) in zijn eerste Grand Prix naar 76.867% tijdens het nationale indoorconcours in Guxhagen-Dörnhagen. Afgelopen jaar was het paar al succesvol in de Midden Tour en won onder meer de Louisdor-Preis kwalificatie in Heroldsberg.

Dorothee Schneider rijdt Faustus nu een jaar. In 2013 kwam de ruin onder het zadel van Dirk Linden, nadat hij voor 36.000 euro de veilingtopper op de Hannoveraanse veiling werd. In de periode van 2013 tot en met 2015 verscheen de ruin sporadisch in de wedstrijdring, maar reed zich in de verschillende klassen op basis-niveau wel telkens in de prijzen. In oktober vorig jaar bracht Schneider Faustus voor het eerst voor het publiek op het Global Dressage Forum waar het paar een clinic gaf samen met assistent-bondscoach Jonny Hilberath.

‘Zeer geconcentreerd’

Op Facebook schreef Dorothee Schneider over de prestatie in Guxhagen-Dörnhagen: “De Falsterbo-zoon was vandaag zeer geconcentreerd en al zijn sterke onderdelen kwamen heel goed uit de verf. 76,86% gaven de juryleden voor onze proef en zagen ons alle drie als duidelijk winnaar van de Grand Prix. Faustus won de proef met meer dan vijf procent voorsprong op de nummer twee.”

Lütkemeier op ruim vijf procent

Die nummer twee was Fabienne Lütkemeier die voor de Grand Prix de elfjarige Holsteiner Capo (v. Cracker Jack) had gezadeld en 71.30% van de juryleden kreeg. De Holsteiner komt uit de stallen van Hubertus Schmidt en was eerder te zien onder Emma Kanerva, toen stalamazone bij Schmidt.

Emma Kanerva derde en vierde

Emma Kanerva zelf werd derde met Hannoveraner hengst Riverdance (v. Rascalino) derde en op Dambacu NL (v. Danone II) ex aequo vierde met Fabienne Lütkemeier en Fats Domino (v. Fidertanz).

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Dorothee Schneider rijdt Faustus naar ruim 76% in eerste GP

  • irma

    wat raar dat zij met zweep mag rijden in de Grand Prix???

  • Laurie

    Dat ziet er veelbelovend en netjes ontspannen uit. Ze moet die grote galop nog iets meer kunnen sluiten, maar dat gaat vast goed komen. Hadden wij in Nederland maar zo’n correct rijdende ruiters op de goede paarden……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook