Ga naar hoofdinhoud

Dorothee Schneiders Showtime weer terug: ‘Alleen vliegen is mooier’

Dorothee Schneider en Showtime Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Hij gaf met gevoel alsof het van een andere planeet was", zei een gelukkige Dorothee Schneider, die haar Olympiadepaard Showtime FRH na bijna een jaar weer de ring binnen reed. In Ebreichsdorf won de Duitse met de Sandro Hit-zoon niet alleen de Grand Prix, maar ook de Special met hoge scores. Ook Jessica von Bredow won twee keer in Oostenrijk. Met de KWPN'er Zaire-E (v. Son de Niro) won ze de Grand Prix voor de kür en de kür op muziek.

Dorothee Schneiders Showtime heeft lang rust gehad vanwege blessures. Vorig jaar kwam de combinatie in Aken ook al een keer terug van blessure, maar moest voor de Special alweer teruggetrokken worden vanwege een dik been. In Ebreichsdorf lijkt de Sandro Hit-zoon weer helemaal terug. Het paar won de Grand Prix met 76.870% en de Special met 81.021%.

‘Van een andere planeet’

Tegenover Dressursport Deutschland vertelde Schneider:  “Hij liep van de grond af, hij draafde door, hij was zo positief. Het was alsof hij zeggen wilde: ‘Ik ben er weer!’ Hij gaf met gevoel alsof het van een andere planeet was, alleen vliegen is mooier.”

Twee overwinningen KWPN-merrie Zaïre-E

In de Grand Prix voor de kür en in de kür op muziek was Jessica von Bredow met de vijftienjarige KWPN-merrie Zaïre-E de winnares. In de Grand Prix scoorde het paar 75.826% en in de kür was er zelfs een persoonlijk record van  82.250%. In de kür bleef Von Bredow haar naaste concurrente Victoria Max-Theurer op Fackeltanz OLD (v. Florencio I) zo’n zes procent voor.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Dressursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.