Ga naar hoofdinhoud

Dressage Future Elite Championship opnieuw voor Dujardin

Charlotte Dujardin met Florentina (v. Vivaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voor de derde keer oprij won Charlotte Dujardin in Birmingham de Dressage Future Elite Championship. Gisteravond stuurde zij de talentvolle Vivaldi-dochter Florentina naar de zege in de Inter I kür op muziek voor acht- tot tienjarige paarden. Het paar kreeg 79.12%, vier procent meer dan de nummer twee Nicola Buchanan op Half Moon Dark Magic (v. Dimaggio).

Charlotte Dujardin blijft maar in de prijzen rijden. Na eens succesvol WK in Tryon pakte de Britse amazone direct vier nationale titels. Een ervan won ze met de Vivaldi-dochter Florentina in de Lichte Tour. Ook in Brirmingham was Dujardin niet te kloppen met de achtjarige schimmel.

‘Florentina voelde heel goed’

Tevreden blik Dujardin terug op de zege in de Dressage Future Elite Championship: “Dit was Florentina’s eerste grote indoorwedstrijd, ze heeft nog nooit gelopen in zo’n atmosfeer als hier en ik was dan ook niet helemaal zeker hoe ze hiermee om zou gaan, maar ze voelde heel goed. Ondanks een duur foutje in de serie om de drie, ben ik heel gelukkig.”

Achter Charlotte Dujarin werd Nicola Buchanan op Half Moon Dark Magic tweede met 75.04% en Becky Moody werd op de KWPN’er Eureko (v. Uphill) derde met 74.7%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horse of the Year Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook