Ga naar hoofdinhoud

Dressuur- en springteam voor Aken bekend

Sjef Janssen en Rob Ehrens, bondscoaches dressuur en springen, hebben hun team voor het CHIO Aken bekendgemaakt. Dit evenement vindt plaats van 29 juni tot en met 8 juli en is een belangrijk observatiemoment richting de Olympische Spelen.

Het dressuurteam bestaat uit Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Toots en Patrick van der Meer met Uzzo. Eén van hen komt in aanmerking voor de vierde plek die nog beschikbaar is op de Olympische Spelen.
Verder maken Marlies van Baalen met BMC Miciano en Stefanie Peeters met Unlimited deel uit van het Nederlandse team. Marlies van Baalen eindigde in het Nederlands kampioenschap in Hoofddorp als vijfde, terwijl Peeters als zesde deze titelstrijd beëindigde. Ook in Rotterdam leverde Van Baalen goede prestaties door in de CDI3* Grand Prix als vijfde te eindigen en in de GP Special werd zij met een zeer aansprekende rit vierde.

Vanwege het afhaken voor Aken van Jeroen Dubbeldam en BMC Utascha SFN doet Rob Ehrens een beroep op Harrie Smolders. De springruiter won afgelopen zaterdag op het Rotterdamse CHIO nog het Rabobank Kampioenschap van Rotterdam met Regina Z, zegevierde met Exquis Walnut de Muze in de Grote Prijs van Madrid en drong met ditzelfde paard door tot de barrage van de Grote Prijs van Rotterdam.
Daarnaast bestaat het team uit Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino – afgelopen weekend winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam – en Leon Thijssen met Tyson – lid van het Oranjekwartet dat in Sankt Gallen de landenwedstrijd won en in La Baule tweede werd. Het team wordt gecompleteerd door Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi, die de wereldbekerfinale als zevende beëindigde en verder vijfde werd in de GCT-wedstrijden van Doha en Hamburg.
Als vijfde ruiter gaat Piet Raijmakers mee naar de Aachener Soers.

De landenwedstrijden in Aken staan gepland op donderdag 5 juli. De dressuur begint ’s ochtends om 9.00 uur, het springen ’s avonds om 19.30 uur. Op zaterdag 7 juli staat om 8.30 uur het tweede deel van de landenwedstrijd dressuur op het programma.

Bron: Horses/KNHS

2 reacties op “Dressuur- en springteam voor Aken bekend

  • Willemijne

    Nogal slappe/rare keus wat betreft het springteam… Had op zijn minst Albert als vervanger verwacht….

  • WIM

    VOLGENS MIJ WAREN DE RESULTATEN VAN ALBERT SLECHT IN ROTTERDAM
    DUS FIJN THUIS LATEN EN ANDERE MEENEMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook