Ga naar hoofdinhoud

Alexandre Ayache: ‘Jarville heeft Grand Prix potentie’

De KWPN-goedgekeurde hengst Jarville maakte dit weekend zijn internationale debuut onder Alexandre Ayache. De zwarte hengst won met zijn nieuwe ruiter de rubrieken voor vijfjarige paarden op CDI Nice.

Jarville (v. Ferdeaux) kreeg van de Franse federatie zijn geboortenaam Jumeaux SV terug. De Grand Prix-ruiter Alexandre Ayache zit sinds november in het zadel van de hengst, afgelopen weekend maakten ze hun wedstrijddebuut. De combinatie schreef zowel de inleidende als de finaleproef op hun naam.

Kwestie van tijd

“Voor onze eerste wedstrijd was ik heel tevreden, maar dit paard kan nog zo veel beter”, roemt Alexandre Ayache de hengst. “Ons doel was om te kijken hoe hij zich gedraagt op wedstrijd en hoe hij aanvoelt in de ring. Het is slechts een kwestie van tijd met hem. Hij is nog jong dus we willen hem alle tijd geven en rustig opleiden. Dan gaat het zeker een Grand Prix-paard worden.”

Grand Prix

“Jarville heeft alles in zich en zijn talent voelt heel natuurlijk aan. Ik heb veel ervaring met heel veel verschillende paarden, maar het gevoel dat hij me geeft heb ik nog met geen enkel ander paard gehad. Als je hem rijdt dan voel je direct dat het een paard met potentie voor de Grand Prix is. Hij is heel lief, mooi en heeft drie hele goede gangen. Ik heb een foto en video gezien van een veulen van hem en ook dat zag er heel goed uit. We hebben wat diepvriessperma van hem, maar dat ligt bij Stal van de Sande. Peter regelt dat voor ons.”

Bron: Horses.nl/KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook