Ga naar hoofdinhoud

Andreas Helgstrand trekt slipjas weer aan: ‘Straks ook de grote concoursen’

Andreas Helgstrand hier met Revolution. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen januari kocht Andreas Helgstrand drie paarden bij Sylvain Massa, bekend om zijn Lusitano-kruisingen. Daaronder de negenjarige hengst Addict de Massa (San Amour x Maestro JGB). Met het tienjarig jubileum van Helgstrand Dressage in zicht, wil Helgstrand nu als ruiter weer terugkeren op het hoogste niveau in de sport.

De afgelopen jaren was Andreas Helgstrand met Helgstrand Dressage vooral succesvol op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden. Nu is de ruiter klaar voor zijn rentree in de Zware Tour dat dit weekend gepland staat. Op een nationale wedstrijd in Denemarken gaat hij van start in de Intermédiaire II.

Hele pakket

“Dit is een paard met het hele pakket inclusief heel veel kwaliteit in de piaffe en passage”, vertelt Helgstrand over Addict de Massa. “Hij wil echt werken en doet altijd zijn best. Ik kijk er heel erg naar uit om terug te keren op Grand Prix-niveau en in de nabije toekomst hopelijk ook weer op de grote concoursen.”

Bekijk hier een video van drie generaties Helgstrand op de DWB galashow: Andreas met Addict de Massa en daarnaast vader Ulf en zoon Alexander.

Bron: Horse2rider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook