Ga naar hoofdinhoud

Annemarieke Roling begint met zege in teamtest

In Doha zijn de Paradressuurruiters donderdag begonnen met de landenproeven in alle Grade's. Annemarieke Roling-Nobel was in Grade III goed voor het beste resultaat met Doo Schufro en ze won de rubriek met 68,235%. Frank Hosmar en Nicole den Dulk eindigden allebei op de tweede plek in hun eigen Grade en Lotte Krijnsen en Demi Haerkens werden vierde en vijfde in Grade IV.

De overwinning was niet helemaal unaniem voor Roling en Doo Schufro, maar het resultaat was in ieder geval genoeg om Kate Kerr-Horan met Serafina T (v. Lungau) naar de tweede plaats te verwijzen. De Ierse amazone kreeg 68,186% voor haar proef.

Grade V

Hosmar en Guetta (v. Sandreo) kwamen in Grade V ook uit op ruim 68%, maar konden daarmee niet voorkomen dat Ciska Vermeulen er met Rohmeo (v. Rohdiamant) met de zege vandoor ging. De Belgische amazone kreeg 69,922% van de juryleden en Hosmar kwam uit op 68,062%.  “Vandaag een mooie tweede plaats! Guetta vond het toch wel een beetje spannend waardoor we een paar fouten onderweg kregen”, liet Hosmar na afloop weten.

‘Harmonie even uitgeschakeld’

Den Dulk eindigde met Wallace N.O.P. (v. Future) op de tweede plaats met 66,364%. Op facebook liet Den Dulk weten dat het vandaag niet helemaal naar wens ging. “Helaas vandaag was niet onze dag. Onze harmonie was even uitgeschakeld. Morgen nieuwe dag nieuwe kansen. We gaan ervoor.” De winst was voor de Britse amazone Julie Payne met Pandora, zij kreeg 67,783%.

Grade IV

Rodolpho Riskalla was met Don Henrico (v. Don Frederico) goed voor de hoogste score in de Grade IV. De Brazliliaan kreeg 72,167% voor zijn proef en was de enige met een score boven de 72%. Krijnsen en Zarienta (v. Sir Sinclair) kregen 67,542%, waarmee ze vierde werden. Haerkens en Dude (v. Rousseau) volgden met 67,250% op de vijfde plek.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.