Ga naar hoofdinhoud

Bachmann en Blue Hors Veneziano geven Duitsers het nakijken, Werth over 80%

Daniel Bachmann met Blue Hors Veneziano Foto: Equitaris

In de finale van de Louisdor Preis ging de zege naar de enige niet onder de Duitse vlag rijdende ruiter, Daniel Bachmann Andersen. Met de Vivaldi-zoon Blue Horse Veneziano werd Bachmann in de inloopproef al derde, maar in de finale was het duo onverslaanbaar. In de Grand Prix kür op muziek van Frankfurt zegevierde Isabell Werth unaniem met Don Johnson FRH met 80,300%.

De juryleden waren het goed eens over het optreden Isabell Werth en de zestienjarige Don Johnson FRH (v. Don Frederico). Op een afstand van ruim 4% volgde Ingrid Klimke met de zes jaar jongere hengst Franziskus. Door vier van de vijf juryleden werd Klimke op de tweede plaats gezet. Hoofdjury Ghislain Fouarge vond het optreden van de Duitse amazone met de Hannoveraanse hengst ‘slechts’ een vijfde plaats waard met zeker 3% minder dan het overige jurykorps. De top drie werd compleet gemaakt door Emma Kanerva met Dambacu Nl (v. Danone II).

Louisdor Preis

Als enige passeerden Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Veneziano de 75%-grens, maar het werd geen unanieme zege. De combinatie werd op de hielen gezeten door de winnaars van de inloopproef van vrijdag, Benjamin Werndl en Famoso OLD (v. Farewell III), die vandaag goed waren voor 74,600%. Kristina Bröring-Sprehe voegde zich achter de heren toe aan de top drie met Destiny OLD (v. Desperados).

Klik hier voor de uitslag van de Grand Prix kür op muziek en hier voor de uitslag van de Louisdor Preis.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook