Ga naar hoofdinhoud

Barbara Clément Klinger verkoopt Grand Prix-paard Dirbini

Foto Lonneke Ruesink

De Franse Grand Prix-amazone Barbara Clément Klinger heeft haar nummer één Grand Prix-paard Dirbini verkocht aan landgenote Karen Tebar. In oktober vorig jaar eindigden ze nog op de derde plaats in de Grand Prix Special van Le Mans.

De Franse amazone ontdekte Dirbini vijf jaar geleden in de stallen van Frank Portejoie in Frankrijk. Dirbini is een 11-jarige merrie van Dimaggio uit Pirbine (v.Rubinstein), gefokt door M. Boeve in Nederland.

Barbara Clément Klinger en Dirbini maakten hun internationale Grand Prix-debuut op het CDI Le Mans in oktober 2017 en hadden een goed eerste seizoen in 2018 met starts op het CDI Compiegne, CDIO Rotterdam en CDI’s in Deauville, Saumur en Le Mans. De combinatie werd in 2017 toegevoegd aan het JOE/JEM team voor de Olympische Spelen. In Frankrijk kent men geen A- en B-kaders maar kunnen talentvolle combinaties op deze manier worden geselecteerd voor de Olympische Spelen of de Wereldruiterspelen.

Moeilijke beslissing

Barbara Clement Klinger heeft toegegeven dat het bedrijven van dressuur op het allerhoogste niveau een grote financiële druk met zich meebrengt die ze op dit moment niet kan dragen.

“Het leven bestaat uit keuzes,” zo verklaarde ze. “Een paar maanden geleden moest ik een van de moeilijkste beslissingen in mijn sportieve carrière en mijn persoonlijke leven maken, maar op dit moment staat mijn financiële situatie niet toe de doelstellingen om op topniveau mee te draaien, te halen. De bouw van onze stallen tien jaar geleden, het onderhoud van vier sportpaarden (en een gepensioneerde Ciska) die ik nog bezit, en het vinden van partijen of sponsors die mij paarden toevertrouwen of geld geven, is erg moeilijk in onze discipline. Dit heeft mij doen inzien, dat ik een zeer groot offer moet brengen als ik het pad wil voortzetten dat ik had gehoopt om met Dirbini te lopen, het is nog niet mijn tijd.”

Merrie blijft in Frankrijk

Barbara heeft besloten de merrie Dirbini te verkopen aan landgenoot Karen Tebar, die zij als een van haar ‘idolen’ beschouwt. “Karen Tebar zal mijn droom, dat nu onze droom is, voortzetten. Naast het feit dat ze een goede amazone is, houdt ze -net als ik- ook met heel haar hart van haar paarden” zei Barbara. “Ik ben erg trots dat mijn merrie Frans blijft.”

 

Bron: Eurodressage.com

Eén reactie op “Barbara Clément Klinger verkoopt Grand Prix-paard Dirbini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook