Ga naar hoofdinhoud

Bente Hedeman Joosten en Lara van Nek winnen op CDI Zandhoven

Lara van Nek met Fariska. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse jeugdamazones zijn goed van start gegaan op CDI Zandhoven. Bente Hedeman Joosten stuurde Hippy Evita (Briljant x Parcival) met 69,804% naar de overwinning in de landenproef voor young riders. In de landenproef voor junioren ging de zege naar Lara van Nek. Zij behaalde met Fariska (Vivaldi x Nourejev) 69,798%. Ook bij de pony's en Children vielen Nederlandse amazones in de prijzen.

Bij de junioren eindigde Micky Schelstraete met de KWPN-hengst Cachet L (Jazz x Ferro) met 68,434% op de derde plaats. Met haar andere paard Gregwaard (Florencio x Jazz) behaalde ze 68,384% en werd vierde.

Westerink en Van Iwaarden

Yasmin Westerink met Cognac IX. Foto: Equitaris/Gesina Grömping

In de landenproef voor pony’s eiste Yasmin Westerink met Cognac IX (FS Chambertin x Waldemar) met 70,476% de tweede plaats op. Elise de Loos eindigde met George Clooney B.S. met 69,667% net buiten de top drie. Sophie van Iwaarden deed goede zaken in de inleidende proef voor Children. Met Hermes Mithras (Abanos x Cyrain) noteerde ze 73% en werd daarmee tweede. Er was met 68,875% een vierde plaats voor Fleur Kempenaars en Armano (Morgenland’s Fabian x Orchard d’Avranches).

Alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook