Ga naar hoofdinhoud

Blue Hors Zepter naar Nanna Merrald Rasmussen

Patrik Kittel met Blue Hors Zepter. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Nanna Merrald Rasmussen heeft de teugels van Blue Hors Zepter (Zack x Wolkentanz II) overgenomen. De Oldenburger-ruin werd het afgelopen jaar op internationaal Grand Prix-niveau uitgebracht door Patrik Kittel.

Zepter begon zijn internationale carrière onder het zadel van Daniel Bachmann Andersen. Na zijn vertrek reed Blue Hors-stalruiter Christian Tudela Ruiz één internationale Grand Prix met Zepter, maar begin dit jaar verhuisde de Deense stoeterij de hengst naar de stallen van Patrik Kittel. De Zweedse ruiter kende een succesvol seizoen met de vos, zo wonnen de de Spécial in Compiègne (76,617%), de kür op CHIO Rotterdam (80,465%) en de Grand Prix op CDIO4* Nations Cup-wedstrijd in Falsterbo (75,261%). Niet lang daarna kwam er een einde aan de combinatie. Blue Hors haalde Zepter terug naar Denemarken en liet Kristian Würtz Green de teugels overnemen. De jonge ruiter stopte echter binnen zijn proefperiode bij Blue Hors.

Inmiddels heeft Blue Hors’ hoofdamazone Nanna Skodborg plaatsgenomen in het zadel van Zepter. “Merry, merry Christmas voor mijn nieuwe vriend en mij. Ik voel me super gelukkig dat ik de kans krijg om dit fantastische paard te mogen rijden.”

Bron: Horses.nl/Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.