Ga naar hoofdinhoud

Bröring-Sprehe wint Special met Desperados

Kristina Bröring-Sprehe en Desperados FRH. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Grand Prix moest Kristina Bröring-Sprehe Daniel Bachmann Andersen nog voor zich dulden, maar in de Special liet de Duitse amazone zich niet van de zege houden. Alhoewel de overwinning niet helemaal unaniem was, was het totaal van 78,085% dat Bröring zaterdag kreeg voor haar proef met Desperados FRH genoeg voor de winst in Frankfurt.

Voor Bröring en de goedgekeurde zoon van De Niro was het optreden in Frankfurt pas de derde internationale wedstrijd van dit jaar, waarin ze op donderdag in de Grand Prix na, enkel overwinningen boekte. Vanwege een blessure van de hengst moest Bröring de wereldruiterspelen in Tryon aan zich voorbij laten gaan, nadat ze daarvoor ook al verstek moest laten gaan op de Duitse kampioenschappen.

Nog geen pensioen

Op de website van de Duitse ruitersportfederatie (FN) liet Bröring weten nu nog niet van plan te zijn om de zeventienjarige hengst met pensioen te laten gaan nu hij weer zo fit is. De 32-jarige amazone plant voor volgend jaar nog een paar mooie wedstrijden in en overweegt om hem daarna afscheid te laten nemen van het publiek.

Von Bredow-Werndl

Jessica von Bredow-Werndl eindigde op de tweede plaats met Zaire-E. De Zuid-Duitse amazone kreeg 77,447% voor haar Special met de KWPN-merrie van Son de Niro. Twee juryleden plaatsten Von Bredow boven Bröring.

Blue Hors Zepter

Waar Bachmann Andersen met Blue Hors Zepter in de Grand Prix nog ruim twee procent meer kreeg dan de twee Duitse amazones, moest hij met de tienjarige Blue Hors Zack-zoon nu met 76,468% toch de dames voor laten gaan. Het Deense duo stond op zijn beurt wel bijna twee procent voor op Jan-Dirk Gießelmann, die met Real Dancer FRH met 74,894% net buiten de top drie eindigde.

Uitslag

Bron: Horses.nl/FN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook