Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester trekt zich terug uit kwalificatie WK Herning

Carl Hester met En Vogue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een aderlating voor het Britse dressuurteam: Carl Hester heeft zich teruggetrokken uit de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap dressuur in Herning. Zijn olympische paard En Vogue (v. Jazz) is geblesseerd en vervolgens kreeg Hester Gareth Hughes' Grand Prix-paard KK Woodstock (v. Wolkentanz II) met oog op het WK te rijden. "Helaas is de tijd te kort", aldus Hester.

Het plan was dat Carl Hester met Woodstook zou debuteren op CDI Wellington en vervolgens op CDI Bolesworth zou rijden om de vereiste scores voor teamkwalificatie te behalen. Voor kwalificatie is twee keer minimaal 66% in de Grand Prix op een CDI vereist voor de deadline van 4 juli.

Niet lang genoeg

CDI Bolesworth is echter geannuleerd en Hester vindt dat de tijd die hij heeft gehad met de 16-jarige Woodstock “niet lang genoeg is om de combinatie te vormen die hij graag had gezien voordat hij zijn wedstrijddebuut maakte.”

Terug naar Gareth Hughes

“Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Gareth en de familie Kroll te bedanken voor hun vriendelijke aanbod en al hun steun aan het team van Groot-Brittannië, maar ik heb het gevoel dat er niet genoeg tijd is om het paard recht te doen”, aldus Hester. “Gareth heeft nog wat wedstrijden met Woody op het programma staan en hij is nu teruggekeerd naar Gareth om zijn zomerseizoen voort te zetten.”

Doel Parijs

Hester heeft Groot-Brittannië sinds 2008 op elk seniorenkampioenschap vertegenwoordigd, waarbij hij dertien medailles in alle kleuren won. Doel van de ruiter is om zich met En Vogue, die naar verwachting ongeveer zes weken langs de kant zou staan, de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Bron: Horse & Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook