Ga naar hoofdinhoud

Cennin verslaat Zonik in Zweden

Madeleine Witte-Vrees met Cennin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Meestal staat de voshengst van Madeleine Witte-Vrees beleefd enkele procentpunten achter de zwarte Glock's Zonik N.O.P. van Edward Gal. Zo was het ook nog bij de GP van Stockholm, die vrijdag verreden werd. Maar vandaag ging Cennin voor het eerst over zijn Nederlandse concurrent heen. De Vivaldi-zoon eindigde met 78,460% als achtste in de kür op muziek.

Witte-Vrees en Cennin hadden wel een klein foutje in de tweeërs, maar de schade bleef beperkt. De amazone, die op het laatste moment mee mocht rijden in deze wedstrijd met slechts tien topcombinaties, liet weten enorm vereerd te zijn om met de absolute wereldtop mee te rijden in deze Saab Top 10.

Zonik, die voor het eerst sinds de Wereldruiterspelen in Tryon weer in de ring verscheen, verloor balans bij het uitrijden van de eerste dubbele pirouette en had een klein foutje in de tweeërs. Hoewel Gal de wissels om de twee goed kon laten zien op de reservelijn, moest de combinatie toch genoegen nemen met 76,535% en de tiende (en laatste) plaats.

Nieuw Zweeds record

De Saab Top 10 ging tussen tien van de allerbeste dressuurruiters ter wereld. De winst was voor Isabell Werth en Weihegold OLD, die met bijna 90% de concurrentie verpletterden. Het leverde de Duitse bijna 70.000 euro aan prijzengeld op.

Patrick Kittel reed voor eigen publiek met Delaunay OLD (v. Dr Doolittle 45) een nieuw Zweeds dressuurrecord met 85,875%. Het was goed voor de tweede plaats. Het vorige Zweedse record dateerde uit 2012 en stond op naam van Tinne Vilhelmson en Don Auriello. Zij werden nu vijfde.

Uitslag

Lees ook: Isabell Werth koningin in Stockholm

Bron: Horses.nl / Sweden International Horse Show

Eén reactie op “Cennin verslaat Zonik in Zweden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook