Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin wint Grand Prix Wellington met bijna 78%

Charlotte Dujardin met Imhotep. Foto: Becky Swallow Photography

Na het uitvallen van Carl Hester en de verkoop van Charlotte Dujardins Olympische partner Gio (Apache x Tango) is er toch nog hoop voor het Britse dressuurteam met het oog op het WK in Herning. Dujardin stuurde Imhotep (Everdale x Vivaldi) op het Britse CDI3* Wellington met 77,761% ruimschoots naar de overwinning in Grand Prix. Met die score ging ze bijna vijf procent over de score die ze bij het internationale debuut in Compiègne neerzette.

En met die score heeft Dujardin ook voldaan aan de MER’s voor de Wereldkampioenschappen in Denemarken, ze moest op een CDI namelijk twee keer 66% behalen.

Hughes dubbel in de prijzen

Gareth Hughes mocht de tweede en de derde prijs in ontvangst komen nemen. Met Classic Briolinca (Trento B x Royal Dance), die recent in Compiègne haar rentree maakte na een periode van blessureleed, kwam hij tot 75,913%. Sintano van Hof Olympia (Sandro Hit x Silvano N), de volle broer van de KWPN-goedgekeurde hengst Santano, liep naar 72,696%.

Ook PSG voor Dujardin

Voor Dujardin was er in Wellington nog meer succes. Met Hilius MHB (Johnson TN x Don Primero) van de familie Pidgley won ze het internationale Prix St. Georges-debuut met 74,706%.

Uitslag Grand Prix.
Uitslag Prix St. Georges.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook