Ga naar hoofdinhoud

Damsey FRH neemt zaterdag afscheid van de sport in Doha

Helen Langehanenberg met Damsey FRH. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eigenaresse Louise Leatherdale, mede-eigenaar Jens Meyer en amazone Helen Langehanenberg hebben spontaan besloten dat Damsey FRH (v. Dressage Royal) aanstaande zaterdag na de kür op muziek van het CDI5*-concours in Doha afscheid neemt van de sport. Langehanenberg: ''Damsey is een heel bijzonder paard met een heel bijzonder karakter.''

“We hadden hem natuurlijk liever in Duitsland met veel publiek afscheid willen laten nemen, maar ik geloof niet dat dat dit jaar gaat lukken”, aldus Langehanenberg op Dressursport-Deutschland.

Damsey verdient waardig afscheid

De organisatoren van Doha benaderden Langehanenberg om de Hannoveraner afscheid te laten nemen in Doha. ”Ik heb het idee eerst laten bezinken. De gedachten over wanneer en waar Damsey afscheid moet nemen spoken al langer door mijn hoofd. Ik was het erover eens dat Damsey zeker een afscheid verdiende in zo’n entourage als hier in Doha.”

‘Afscheid met een achterdeur’

Volgens Langehanenberg is het een afscheid met een achterdeur. ”Damsey is nog steeds ongelooflijk fit en gelukkig. Ik wil de mogelijkheid niet uitsluiten dat hij dit jaar nog aan één of twee wedstrijden deelneemt, afhankelijk van wat de toekomst biedt.”

Meeste successen in 2019

Damsey was onder meer lid van het gouden Duitse team op de Europese kampioenschappen in Göteborg in 2017. De meeste successen behaalde de zoon van Dressage Royal in 2019: derde in Amsterdam, tweede in Den Bosch en brons in de Wereldbekerfinale in Göteborg.

Dit bericht bevatte eerder foutieve informatie over de manier waarop Doug en Louise Leatherdale Damsey destijds kochten. Het bericht is aangepast.

Bron: Horses.nl/Dressursport-Deutschland

Eén reactie op “Damsey FRH neemt zaterdag afscheid van de sport in Doha

  • Annette Marneef

    Damsey is NIET aangekocht op Hannoveraanse Hengstenkeuring door Leatherdale. Hans en Patricia Miedema hebben de destijds NIET-GOEDGEKEURDE hengst op de keuring gekocht en vervolgens zelf, met behulp van dochter Laudy, voorbereid op de HLP in Celle, alwaar Damsey met 13 x het cijfer 9 of méér overtuigend won van 33 andere WEL-GOEDGEKEURDE hengsten.
    Na een mislukte verkoop aan Dr. Bade, Gestütsleiter van Celle (leuk verhaal om nog eens te vertellen), hebben Hans en Patricia de hengst eerst de hengst in de nakeuring aangeboden, alwaar Damsey werd goedgekeurd en als eerste hengst werd die tijdens een nakeuring GEPRIMEERD werd. Hans en Patricia hebben Damsey vervolgens aan een zeer succesvolle amazone ter beschikking gesteld om hem in de wedstrijdsport uit te brengen, Jana Freund. Deze was werkzaam bij Joseph Wilbers in Weeze en deze heeft bemiddeld tussen Jens Meyer en Doug Leatherdale. Vervolgens is de hengst verkocht aan Leatherdale. U kunt dit nog eens nalezen op de site van Der Hannoveraner. Met andere woorden: dank aan de ontdekkers van deze geweldige hengst, met inderdaad een geweldig karakter, maar ook enorme (positieve) persoonlijkheid!!! De naam Damsey was ingegeven door de succesvolle Amerikaanse boxer die veel favorieten versloeg, terwijl niemand ooit een cent om hem had gegeven. De naam werd bedacht door Hans en Patricia ná de succesvolle HLP in Celle, waar Damsey de enige NIET-GOEDGEKEURDE hengst was die meedeed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook