Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen derde in Grand Prix

Marlies van Baalen met Ben Johnson (v. Johnson). Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Direct in de eerste helft van de Grand Prix op CDI Zeeland Outdoor zette Daniëlle Heijkoop met de Gribaldi-zoon Badari een overtuigende proef neer en hield met 70,52% lange tijd de leiding in handen. Vlak voor de laatste pauze nam Marlies van Baalen de leiding in het klassement over, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. 

Met nog genoeg ruimte voor verbetering liet Marlies van Baalen zien een veelbelovend Grand Prix-paard te hebben aan de expressief bewegende Johnson-zoon Ben Johnson. De tweede en de laatste piaffe leverden achten op en het halthouden aan het eind van de proef was bij één van de juryleden zelfs goed voor de ultieme tien. Met een dure fout voor de eners kwam de score uit op 71,22%. Daarmee gaf Van Baalen het nakijken aan Heijkoop, die vooral scoorde met het binnenkomen en de serie om de twee.

Zweedse winnares

Met een score van 72,04% eiste Malin Wahlkamp-Nilsson de overwinning op. De Zweedse amazone reed met de Johnson-dochter Eddieni een aansprekende proef waarin vooral de galoptour positief opviel. Toch slopen er ook bij de Zweedse een aantal storingen in de proef. De laatste piaffe en de daarbij horende overgang leverde onvoldoendes op. Laurence Roos reed Fil Rouge naar 71,59% en mocht daarmee de tweede prijs in ontvangst nemen.

Rentree Sönke Rothenberger

Voor het eerst na de brand op Gestüt Erlenhof eind vorige maand reed Sönke Rothenberger weer de ring in. Met Santiano R (San Amour I x Lord Sinclair) eindigde hij met 68,83% op de negende plaats achter Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch, Emma Hindle, Patrick van der Meer met Chinook en Stephanie de Frel met Calrieta H in. Hoewel de proef van het duo vele hoogtepunten kende ging het mis bij de tweede en de laatste piaffe. Dat leverde dure onvoldoendes en zelfs enkele enen op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Marlies van Baalen derde in Grand Prix

  • eddy crul

    Hoe is dit mogelijk? Laurence Roos 1-15-1-1-2. Welk jurylid heeft hier nu gelijk ?Het Nederlandse jurylid of de 4 anderen. Als ik die jurering bekijk heb ik het gevoel dat de Belgische de overwinning verdiende. vr gr EC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.