Ga naar hoofdinhoud

Debora Pijpers gaat Ierse paradressuurruiters coachen

Demi Vermeulen met Burberry en Debora Pijpers. Foto: FEI/Liz Gregg

Grand Prix-amazone en coach Debora Pijpers gaat aan de slag als Interim High Performance Director voor de Ierse paradressuurruiters. Officieel is ze daar 1 december mee begonnen en blijft ze in ieder geval tot Tokio aangesteld in deze functie.


“Ik ben al in Engeland geweest om de Ierse pararuiters te zien rijden en te spreken en ik vind het een hele eer en een hele leuke uitdaging dat ik ben gevraagd om ze in ieder geval tot Tokio te gaan coachen”, vertelt Pijpers.

Individuele tickets

“De Ierse combinaties die ik nu gezien heb zijn zeker getalenteerd, maar tot nu toe heeft geen van hen zich nog gekwalificeerd voor Tokio”, vervolgt de amazone. “Dus een individueel ticket binnenhalen voor Tokio wordt nu het eerste doel.”

Pijpers, die na een tweejarig uitstapje terug in de schoolbanken onlangs toch koos voor een carrière in de paarden en sinds 1 november haar eigen bedrijf heeft in Heusden, vindt dit een hele mooie kans, die ze met beide handen aanpakt.

Ervaring

Het coachen en lesgeven is iets dat Pijpers erg graag doet en het is ook niet de eerste keer dat de amazone paradressuurruiters traint. “In mijn tijd bij Dressuurstal Van Baalen heb ik de nodige ervaring opgedaan. In de paradressuur heb ik Glasten Krapels en Demi Vermeulen begeleid. Met Demi Vermeulen was ik ook als coach in Rio, waar ze een individuele zilveren medaille en een bronzen team medaille won op de Paralympische Spelen.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook