Ga naar hoofdinhoud

Denen winnen FEI Nations Cup Aalborg

Daniel Bachmann-Andersen met Blue Hors Don Olymbrio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zondag wonnen de Deense dressuurruiters in eigen huis de FEI Nations Cup. Het Zweedse team zat de Denen op de hielen en eindigden op de tweede plaats in het eindklassement. Plek drie was voor het Duitse team.

Op zaterdag werd de eerste proef gereden en overtuigend en unaniem gewonnen door Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz) met een score van 77,652%. Tweede werd Catherine Dufour met Bohemian (v. Bordeaux), zij scoorden 75,609%. De derde plek was voor Therese Nilshagen met Dante Weltino Old (v. Danone 1).

Kür

De kür op muziek is op zondagochtend verreden en werd gewonnen door Agnete Kirk Thinggaard met Jojo AZ (v. Damhus Hoek’s Ginus) en scoorden 77,480%. De tweede plek was voor de Zweedse Minna Telde met Isac (v. Hip Hop) met een score van 77%. De derde plaats was ook voor een Zweedse amazone, Rose Mathisen kreeg 75,500% voor haar optreden met de Nederlands gefokte Zuidenwind 1187 (v. OO Seven).

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook