Ga naar hoofdinhoud

Derde plek voor Rowena Weggelaar in ponykür

In België stonden Tweede Paasdag de afsluitende kuren voor de jeugd op het programma op de internationale wedstrijd in Sint Truiden. Rowena Weggelaar zette met Navarone van de Beekerheide (v. Neptune vd Beekeerheide) het beste Nederlandse resultaat neer met een derde plek bij de pony's. Bij de junioren en Children kwamen vandaag geen Oranje combinaties aan de start en bij de young riders zorgde Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) voor de beste NL-score.

Bij de pony’s ging de strijd om de overwinning vooral tussen de Duitse Sophie Luisa Duen met Del Ester0 (v. Dance Star) en de Deense Nathalie Thomassen met Lykkehoejs Dream of Dornik (v. Melli’s Dornik). Uiteindelijk kreeg Duen met haar score van 74,142%  precies 0,1% meer van de jury en won daarmee de rubriek. Weggelaar maakte de top drie compleet met Navarone met een totaal van 72,208%.

Young riders

Ook in de young riders-rubriek was het een Duitse combinatie, die zich vooraan op mocht stellen. Met 73,267% was Paulina Holzknecht met Wells Fargo (v. Welser), net als gisteren in de individuele proef, goed voor de overwinning. Sandra Aagaard Hym mocht zich met de KWPN’er Cavanillas-W (v. Florett As) als tweede opstellen met haar totaal van 72,900%. Het Deense duo dat vrijdag de landenproef won en derde werd in de individuele proef. werd gevolgd door de Zweedse Jennifer Lindval met Bobcat (v. Breitling W) met 72,476%. Zoutendijk en Ringo Star kregen 69,9% en eindigden op de achtste plek.

Uitslag pony’s
Uitslag young riders

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook