Ga naar hoofdinhoud

Danciano naar Dorothee Schneider

Dorothee Schneider en Showtime Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gérald Martinez, chef van de Franse stoeterij Haras de Mallaret heeft zijn tienjarige Hannoveraanse hengst Danciano (Dancier x Rotspon) in training gezet bij Dorothee Schneider. Daarmee heeft de amazone er een potentieel paard bij voor de Olympische spelen in 2024.

Gérald Martinez heeft Danciano de afgelopen jaren zelf onder het zadel gehad en bracht hem uit tot en met Lichte Tour-niveau. Hij kon het rijden niet meer combineren met de stoeterij, vandaar dat hij heeft besloten de hengst ergens elders onder te brengen.

Dorothee Schneider heeft hiermee haar derde paard van de Franse stoeterij. Eerder dit jaar werd bekend dat zij Filarmonie de Malleret (v. Fürstenball) en Dancielle de Malleret (v. Danciano) onder het zadel kreeg.

Bron: St. Georg

Eén reactie op “Danciano naar Dorothee Schneider

  • Eva

    Wat een verademing eindelijk eens een foto te zien van een amazone die rechtop en in het midden van haar paard zit met een correcte teugelvoering en beenligging.
    Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen, want dit is zoals het hoort.
    Tegenwoordig hebben ze allemaal een zadel met knie protheses nodig, hangen ze achterover in het zadel en houden zich vast aan de teugels terwijl hun onderbenen zo’n beetje bij de neusgaten uitkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook