Dressuurtop reist af naar Doha - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Dressuurtop reist af naar Doha

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hoewel er de komende dagen wellicht nog wijzigingen kunnen volgen wegens de coronamaatregelen, is de voorlopige deelnemerslijst van CHI Al Shaqab al bekend. Onder andere Cathrine Dufour, Isabell Werth, Dorothee Schneider en Jessica von Bredow-Werndl reizen af naar Doha.

Von Bredow-Werndl, afgelopen weekend nog goed voor de zege op de FEI Wereldbekerwedstrijd in Salzburg, staat met haar tweede paard Zaïre-E (Son de Niro x Jazz) op de lijst. Isabell Werth brengt de nummer acht van de wereldranglijst, Emilio (Ehrenpreis NRW x Cacir x), aan start.

Dufour

De Deense topamazone Cathrine Dufour heeft haar geroutineerde Atterupgaards Cassidy (Caprimond x Donnerhall) ingeschreven, terwijl landgenote Carina Cassøe Krüth de jonge, getalenteerde Heiline’s Danciera meeneemt.

Internationaal rentree Matute Guimon

Verder op de lijst staan onder meer Victoria Max-Theurer, Helen Langehanenberg, Nicolas Wagner, Antonia Ramel, Morgan Barbançon en Patrik Kittel. Juan Matute Guimon, die vorig jaar in Doha zijn laatste internationale wedstrijd reed, staat ook op de voorlopige deelnemerslijst.

100.000 euro

Het evenement vergoed de hotelkosten van de deelnemers, hun maaltijden, vliegtickets en het vervoer van de paarden vanaf de luchthaven in Luik. De Grand Prix is gedoteerd met 30.000 euro, de Grand Prix Special met 20.000 euro en de Kür op muziek met 100.000 euro.

Bron: Dressprod

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook