Ga naar hoofdinhoud

Drievoudig Europees kampioen weg bij Helgstrand

Alexander Yde Helgstrand met Adriano B. Foto Equitaris / Sabine Wegener

Adriano B (De Angelo B x Flying Dream) heeft de stallen van Helgstrand Dressage verlaten. Met Andreas Helstrands zoon Alexander Yde won Adriano B op het Europees kampioenschap pony's van afgelopen zomer in Strzegom (Polen) alle drie de proeven. De dertienjarige toppony gaat zijn carrière voorzetten onder de Deense amazone Sophia Obel.

Adriano B maakte in 2014 zijn internationale debuut onder Karoline Rohmann. In dat jaar en ook in het jaar daarop maakte de combinatie deel uit van het Deense team. In 2016 nam Claudia Kjaer de teugels over en zij reed de pony op meerdere internationale wedstrijden.

Drie keer goud

In 2018 kocht Andreas Helgstrand de pony voor zijn zoon. In dat jaar won het duo op het EK in Bishop Burton drie keer zilver. Dit jaar boekten ze hun grootste successen: op het EK in Polen wonnen ze alle drie de drie proeven en dat betekende teamgoud, individueel goud en kürgoud.

Overstap junioren

“Het is niet makkelijk als je benen te lang worden. Adriano heeft Alexander ongetwijfeld een aantal waardevolle ervaringen gegeven als ponyruiter maar Alexander kijkt er ook naar uit om verder te gaan bij de paarden”, zegt Andreas Helgstrand over zijn zestienjarige zoon die inmiddels met de DWB-merrie Grevens Sa Vade (Blue Hors Soprano x Blue Hors Romancier) de overstap heeft gemaakt naar de junioren.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook