Ga naar hoofdinhoud

Dubbele LT-winst voor Anna Marek met KWPN’er die te schrikkerig was om te verkopen

Foto Lonneke Ruesink

Anna Marek heeft afgelopen weekend op het Adequan Global Dressage Festival in Wellington de Prix St. Georges en de Inter I gewonnen met Einstein JP. De Amerikaanse Grand Prix-amazone heeft destijds de Democraat-zoon gekocht omdat hij te schrikkerig was om te kunnen verkopen. Met een nieuw persoonlijk record waren dit de de eerste overwinningen, die het duo boekte.

Marek rijdt de schimmelruin, die in de Verenigde Staten werd gefokt, sinds zijn vierde.

Schrikkerig

De Democraat-zoon was zo schrikkerig als jong paard dat Marek de eigenaar van het paard vroeg hoe ze dit paard ooit zouden kunnen verkopen. “Ik was er al een paar keer afgevallen en als hij ergens van schrok dan kon ik niets meer”, vertelde de amazone op Dressagenews. “Maar toen hij uiteindelijk Prix St. Georges was had ik zo’n enorme band met hem opgebouwd dat ik hem zelf maar gekocht heb.”

Persoonlijk record

Sinds Marek de inmiddels tienjarige Einstein in de Lichte Tour start heeft ze internationaal pas een paar keer de zeventig procent aangetikt, maar afgelopen weekend won ze de Inter I met een score van 75,708%. Daarmee verbeterde ze haar record dus direct met vijf procent.

Aan elkaar gewaagd

Leif Aho volgde zijn landgenote op de voet met Classy Sinclair (v. Sir Sinclair) en werd tweede met 74,95*% waarmee hij eveneens zijn persoonlijk record verbeterde. De twee combinaties waren aan elkaar gewaagd, bij een van de juryleden stond Aho bovenaan, maar met de bijna 78% van de jury bij B, die Marek kreeg met haar schimmel kwam haar score uiteindelijk bijna een procent hoger uit.

Bron: Dressagenews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook