Ga naar hoofdinhoud

Dufour en Vamos Amigos knallen top tien FEI Wereldranglijst binnen

Cathrine Dufour met Vamos Amigos. Foto: Dr. Tanja Becker/Equitaris

Cathrine Dufour en de door Eugène Reesink gefokte Vamos Amigos (Vitalis x Hotline) zijn na het winnen van CHIO Aken de top tien van de FEI Wereldranglijst binnen geknald. De Deense amazone heeft daarmee twee paarden in de top tien van het klassement, met Bohemian (Bordeaux x Samarant) neemt ze namelijk de tweede plaats in.

De zwangere Jessica von Bredow-Werndl en haar Trakener-merrie TSF Dalera BB (v. Easy Game) nemen nog altijd de eerste plaats van het klassement in, terwijl Charlotte Dujardin en Gio (v. Apache), die al enige maanden geen combinatie meer vormen, nog steeds op de derde plaats staan. Isabell Werth en de inmiddels gepensioneerde Weihegold OLD (v. Don Schufro) volgen op vier.

Van Liere beste Nederlander

De top tien van het klassement wordt verder compleet gemaakt door Carina Cassøe Krüth met Heiline’s Danciera (v. Fürstenball), Dufour met Vamos Amigos, Werth met DSP Quantaz (v. Quaterback), Charlotte Fry met de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) met Dinja van Liere met de KWPN-hengst Hermès (v. Easy Game). Daarmee is Van Liere de beste Nederlander op de FEI Wereldranglijst. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) zijn van plaats zeven naar elf gezakt.

Volledige FEI Wereldranglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook