Ga naar hoofdinhoud

Duits ministerie van landbouw gaat zich bemoeien met rijden

De Duitse zender ZDF bracht in een item in het programma ZDF heuteplus naar buiten dat het Duitse ministerie van landbouw bezig is met een nieuwe versie van de Tierschutz-wetten. Samen met de FN (de Duitse paardensportkoepel) werkt het ministerie ook aan regels voor het losrijdterrein binnen die Tierschutz-wet. "We moeten alles dat tegen het paard is afstraffen. Als er nog steeds mensen zijn die op de verkeerde weg zijn en met dwang en kracht iets willen bereiken met dieren is dat fout", zegt Thies Kaspareit, opleidingschef bij de FN, voor de camera. 

ZDF bracht het nieuws naar buiten met een samenraapsel van oude en uit de context gehaalde beelden waarbij opnieuw een aantal Nederlandse kaderruiters het moesten ontgelden.

De redactie van Horses.nl ondersteunt het initiatief om tot duidelijke regels te komen om paarden te beschermen, maar heeft besloten de ZDF-video niet te plaatsen. De beelden op de video zijn in veel gevallen oud, al eerder vertoond en bovendien op zo’n manier gemonteerd dat er een vertekend beeld ontstaat. Daarmee werkt een gerespecteerde zender als ZDF mee met het op een bepaalde manier neerzetten van de dressuursport. Toch meent de redactie van Horses.nl dat het nieuwswaardig is dat de ZDF er voor kiest om het nieuws op zo’n manier naar buiten te brengen. De facebookvideo van ZDF heuteplus werd meer dan 500.000 keer bekeken en meer dan 7.000 keer gedeeld. 

Bron: Horses.nl/ZDF heuteplus

3 reacties op “Duits ministerie van landbouw gaat zich bemoeien met rijden

  • Maarten Aerts

    Wacht nog 10 jaar, en het is gedaan met onze sport…

  • A. van Duinen

    Heel gek maar ik kan mij die beelden prima voor me halen. Dus dat Horses.nl die niet publiceert is voor mij niet zo erg maar eventueel een link naar het filmpje zou niet slecht zijn. Ik kan mij voorstellen dat als de Nederlandse kaderleden ldr blijven rijden/trainen dat ze over een aantal jaar niet meer welkom zijn tijdens wedstrijden in Duitsland. Ook de Duitse ruiters zullen het zwaar krijgen. Maar gelukkig, de paarden zijn blij met deze beslissing!

  • Eva

    Het maakt niet uit welke beelden zijn getoond en of ze uit de context zijn gehaald, feit blijft dat als er correct gereden word je dit soort beelden niet eens kunt maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.