Ga naar hoofdinhoud

Dujardin en 8-jarige Apache-zoon Gio naar bijna 77% in Inter II-debuut

Charlotte Dujardin met Gio.

Op het Hartpury Festival of Dressage reed Charlotte Dujardin de achtjarige Gio (Apache x Tango) naar 76,93% in zijn Intermédiaire II-debuut. De vos is daarmee één van de eerste Apache-kinderen die doorbreekt op Zware Tour-niveau. Voor Dujardin was er nog meer succes: met Mount St. John Valencia (Vivaldi x Ferragamo) won ze met 76,01% de Prix St. Georges.

Gio werd 2,5 jaar geleden aangeschaft door Dujardin, die de ruin in een clinic spotte. Toen werd hij nog gereden door de Kroatische Grand Prix-amazone Amelie Kovac. Daarna startte Dujardin hem succesvol in een aantal jonge paarden-rubrieken en maakte vorig jaar de overstap naar de Lichte Tour. Inmiddels is Gio klaar voor het Grand Prix-werk. In Hartpury liet hij zien veel talent te hebben voor het piaffe- en passagwerk en toonde een prachtige galoppade.

Valencia

Ruim een maand geleden reed Dujardin haar eerste wedstrijd met de expressief bewegende Mount St. John Valencia. Toen won de merrie de Advanced Medium met een score van 75,50% en kwam het duo in de Prix St. Georges uit op 73,02%. In Hartpury verkeerde de getalenteerde merrie in uitstekende vorm en sloeg met 76,01% een gat van een kleine vijf procent naar de nummer twee.

Uitslagen.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook