Ga naar hoofdinhoud

Dujardin en Freestyle winnen GP Hartpury met PR van 81,891%

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een nieuw Grand Prix-record voor Charlotte Dujardin en Mount St. John Freestyle (v. Fidermark): 81,891% reed het bronzen duo van de Wereldruiterspelen in Tryon vandaag bijeen in de Grand Prix op CDI Hartpury. De eerste keer werd de magische 80%-grens in de Grand Prix van Bolesworth overschreden. Vorige maand was er 80,348% en vandaag ging Dujardin daar dus nog bijna 1,5 procent overheen. 

Net zoals op CDI Bolesworth waar Dujardin met haar andere troef Erlentanz 84,1% in de kür scoorde, waren er vandaag in Hartpury twee Britse juryleden die er qua punten bovenuit staken. 84,674% was er van Nick Burton bij B en 82,609% van Peter Storr bij E. Verder werd de proef beoordeeld met 81,522% van Susan Hobson (Nieuw-Zeeland), 79,783% van Eddy de Wolff-van Westerrode (Nederland) en 80,87% van Peter Holler (Duitsland).

Hester en Delicato op 2 met 76,543%

Dujardins werkgever Carl Hester scoorde met zijn WEG-troef Hawtin’s Delicato (v. Diamond Hit) 76,543% en ook hier waren de scores bij B en E het hoogst: respectievelijk 77,609% en 79,565%. De andere juryleden beoordeelden de proef met scores tussen de 73,37% (De Wolff-Van Westerrode) en 77,065% (Hobson).

Volledige uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook