Ga naar hoofdinhoud

Eddieni en Wahlkamp-Nilsson pakken ook Spécial

Eddieni hier onder Theo Hanzon. Foto Melanie Brevink-van Dijk
Malin Wahlkamp-Nilsson kan met Eddieni (Johnson x Negro) terugkijken op een buitengewoon geslaagd internationaal debuut in de hoogste klasse op CDI Zeeland. Wahlkamp-Nilsson won donderdag al de Grand Prix met dik 72% en in de eerste internationale Spécial van het duo verscheen zelfs 74,574% op het scorebord. De beste Nederlandse prestatie in de Grand Prix Spécial kwam op naam van Stephanie de Frel met Calrieta H (v. Westpoint) met de zesde plaats (67,745%). 

Onder Theo Hanzon was de Johnson-zoon Eddieni een van de talentvolle jonge dressuurpaarden van zijn jaargang. In het traject naar het WK voor jonge dressuurpaarden werd de nu tienjarige ruin echter verkocht aan de Spaanse ruiter Augustin Elias. Hij werd in Spanje kampioen bij de zevenjarigen en op het WK eindigde het paar als negende in de kleine finale.

Eerste kilometers maken

Inmiddels is Eddieni in Japans bezit van Masahiro Kosaka die dit voorjaar enkele internationale Lichte Tour wedstrijden met hem heeft gereden. Vanaf de zomer van 2018 zit Patrik Kittels stalamazone Malin Wahlkamp-Nilsson in het zadel van de zoon van Johnson. Zij laat hem de eerste kilometers maken in de koningsklasse en dat lukt behoorlijk. Op verschillende Duitse nationale concoursen waren er al scores van dik boven de 70% en ook internationaal zit Eddieni daar dik aan.

Laurence Roos en Jordi Domingo

Geen Nederlanders op het podium in de Zeelandse Spécial. De plaatsen 2 en 3 gingen naar de Belgische Laurence Roos met Fil Rouge (v. Stedinger) met 71,553% en Spaanse Jordi Domingo met Sonata DSH (v. Scolari). Hij kwam niet boven de 70% uit, het werd 69,391%. Vierde en vijfde werden Mary Hanna met Calanta (v. Johnson) en Juliette Ramel met Wall Street JV (v. Wie Weltmeyer) met scores in de 68%. In de Spécial op CDI Zeeland was daarmee het bloed van Johnson (Eddieni en Calanta) en Sandro Hit (Fil Rouge en Sonata) twee keer vertegenwoordigd in de top-5.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.