Ga naar hoofdinhoud

Emmelie kiest voor Desperado in Nations Cup Geesteren

Emmelie Scholtens met Desperado. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoach Alex van Silfhout selecteerde Emmelie Scholtens met haar beide Grand Prix-hengsten voor de FEI Nations Cup etappe in Geesteren. Er moest dus nog gekozen worden:Apache (v. UB 40) of Desperado (v. Vivaldi).  De keuze is gevallen op Desperado voor de CDIO5* landenwedstrijd en Apache voor de CDI3*. 

Geesteren is de tweede en laatste (officiële) observatiewedstrijd van Van Silfhout voor het Europese Kampioenschap in Rotterdam. Scholtens maakt een grote kans om in het team te komen en heeft twee Grand Prix-paarden die tegenwoordig dicht bij elkaar komen qua niveau. Op de eerste observatiewedstrijd (NK Dressuur Grand Prix) werd Scholtens met Apache 3e (74,87%) en Desperado (74,109%) en in mei liep Desperado naar 81,585% in de kür (CDIO Compiegne). Een percentage waar Apache nog nooit aan kwam.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook