Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens krijgt wildcard voor Wereldbekerfinale

Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Emmelie Scholtens heeft van de FEI een extra startplaats gekregen voor de Wereldbekerfinale. De finale van de dressuurserie wordt in het eerste weekend van april verreden in het Zweedse Gothenburg. Naast Emmelie Scholtens met Apache komt voor Nederland Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) in actie. 

Er zijn extra startplaatsen beschikbaar gekomen voor deelname aan de Wereldbekerfinale dressuur en deze plekken zijn door de FEI toegekend aan combinaties met de hoogste positie op de wereldranglijst van februari en die minimaal hebben deelgenomen aan twee Wereldbekerkwalificaties. Was er gekeken naar de Wereldbekerranking na Den Bosch, dan was Thamar Zweistra in aanmerking gekomen.

Witte zegt ‘nee’

Eerder gaf Madeleine Witte-Vrees te kennen geen gebruik te maken van haar wildcard voor de Wereldbekerfinale: “Cennin kampte met een infectie aan een been. Dat is nu opgelost, maar de finale komt helaas net te vroeg.”

Scholtens blij met kans

Emmelie Scholtens is blij met de kans om te starten in Gothenburg: “Apache is goed in vorm, in Den Bosch scoorden we afgelopen zaterdag in de kür 80,43%. Het wordt onze eerste wereldbekerfinale, ik kijk er naar uit.” Ook TeamNL ambassadeur Edward Gal is van de partij in Gothenburg. Ditmaal niet met paard maar als trainer van Scholtens en partner van Minderhoud.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.