Ga naar hoofdinhoud

Equitana-zilver voor Esther Liano met Pattaconk’s Hidde

Op de Equitana in Essen heeft Esther Liano zondag met de Friese hengst Pattaconk’s Hidde (Tsjalke 397) zilver gewonnen in de Königs Barock Cup. In deze rubriek voor barokke paarden moest de amazone, die met Hidde in het ZZ-Zwaar uitkomt, een kür op Prix St. Georges-niveau rijden. Niet alleen de jury plaatste het paar op de tweede plaats, ook de applausmeter van het publiek sloeg hoog uit met een 9,4. De winnaar kreeg een 9,5.

“Wauw, dit was kicken. Vandaag zilver gewonnen op de Barock Pferde Cup op de Equitana! Met een minimaal verschil met nummer 1”, liet Esther Liano op facebook weten. “Wat was dít gaaf om te doen!!! Lovend live jurycommentaar gelijk na afloop, ze vonden het echt mooi bergop, van de hand, mooie series en geweldige uitgestrekte gangen en heel harmonieus gereden. Superleuk zo positief als we werden ontvangen. De jury was zeer gecharmeerd van de kür zowel technisch als artistiek! En dat in Duitsland. Ik ben nog steeds flabbergasted.”

Vlekkeloos door de series

Esther en Hidde moesten het opnemen tegen een internationaal deelnemersveld. Er waren PRE’s, Lusitano’s, Friezen en Lippizaners uit België, Portugal, Duitsland en dus Nederland. “Ik ben echt enorm trots op Pattaconk’s Hidde, wát een enorme instelling heeft dit paard! We rijden nog maar net ZZ-Zwaar en de kür moest op PSG niveau, dus ook met series wissels; vijf om de vier en vijf om de drie en dat op 50 meter in plaats van de gebruikelijke 60 meter. Hij ging hier vlekkeloos doorheen”, vertelt de amazone op Phryso.com.

Applausmeter naar 9,4

Om het publiek erbij te betrekken,werd na afloop van de kür in het midden van de piste gevraagd om applaus, wat werd gemeten met een applausmeter. “Wát een ervaring! Het dak eraf! En we kwamen tot een 9,4, terwijl 10 het maximum is. Ter vergelijk de winnaar had 9,5”, aldus Liano.
Daarna gaf de jury live commentaar. “Alleen maar lof. Zeer harmonieus gereden met veel expressie, mooi bergop en van de hand af, hals op lengte, sterke uitgestrekte gangen’, somt Liano  op. “Goede appuyementen, goede wisselseries en een mooie stille aanleuning. De 8’en en 9’ens vlogen ons om de oren, ik werd er verlegen van. Wat een enorm compliment en dat in Duitsland!”

Kippenvel

De amazone loopt een paar jaar mee, maar deze ervaring staat wel met stip op 1, zo liet ze weten. “Ik was flabbergasted. Een geweldig publiek, goede sfeer en deskundig jurycommentaar.” Een complete prijsceremonie te paard volgde voor goud, zilver en brons. Erg mooi en een zwaar kippenvelmoment!”

Bron: Phryso.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook