Ga naar hoofdinhoud

Exloo in de race voor organisatie EK U25 Grand Prix in 2021

De FEI heeft vier steden bekend gemaakt die kans maken om het Europees kampioenschap U25 Grand Prix deze zomer te organiseren. Hagen, Pilisjaszfalu, Valencia en Exloo staan op de shortlist om dit grote kampioenschap te houden.

Het EK zou dit jaar van 12 tot 15 augustus plaatsvinden in het Duitse Donaueschingen, maar omdat de FEI aandrong op een definitief besluit, heeft de organisatie zich teruggetrokken. “De coronapandemie brengt teveel onzekerheden met zich mee”, aldus destijds organisator Escon Marketing.

Hagen

Hagen wil het EK U25 Grand Prix samen laten vallen met het EK dressuur voor senioren en stelt een datum voor van 8-12 september.

Pilisjaszfalu

In het Hongaarse Pilisjaszfalu vonden vorig jaar de Europese kampioenschappen voor de jeugd plaats. Pilisjaszfalu houdt volgend jaar ook het EK voor Children en U25 Grand Prix.

Valencia

Valencia wil het EK U25 organiseren van 5-11 juli, omdat daar dit jaar ook het EK voor Children, Junioren en Young Riders verreden wordt.

Exloo

Exloo heeft in 2018 al ervaring opgedaan met het organiseren van het EK U25 Grand Prix en wil het EK in Nederland laten plaatsvinden van 11-15 augustus.

De FEI maakt in februari bekend aan welke plaats het EK wordt toegewezen.

Bron: Horses.nl/Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook