Ga naar hoofdinhoud

FEI Nations Cup dressuur in 2020 ingekort door Olympische Spelen

Ereronde prijsuitreiking FEI Nations Cup Geesteren. Foto: Daniëlle Smits/ www.arnd.nl

De dressuurruiters komen volgend jaar op de Olympische Spelen in Tokio van start van 24 juli tot 9 augustus. Dat is aardig wat eerder in het jaar dan voorgaande edities. Om die reden staan er in 2020 slechts vier FEI Nations Cup-wedstrijden in Europa en één in de Verenigde Staten op het programma. Dit jaar werden er acht wedstrijden in het kader van de FEI Nations Cup verreden.

Wellington, Florida (11 tot 15 maart), Compiègne (14 tot 17 mei), Aken (2 tot 7 juni), Rotterdam (18 tot 21 juni) en Falsterbo (9 tot 12 juli) zijn de vijf Nations Cup-wedstrijden die in 2020 worden uitgeschreven. CHIO Aken, meestal gehouden in juli, werd zelfs naar voren gehaald, zodat de ruiters niet in de knoop komen met hun schema richting de Spelen. Daardoor komt het prestigieuze evenement wel in conflict met het NK Dressuur, dat van 29 tot en met 31 mei wordt georganiseerd.

Lees ook:

CHIO Aken verschuift naar begin juni

Bron: Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook