Ga naar hoofdinhoud

First Apple en Lockman winnen Inter-I met dik 75%

Sarah Lockman en First Apple met vlnr sponsor Gerry Ibanez, voormalig eigenaresse Carolyn Kooiman, coach Scott Hassler en groom Octovio Rocha.
De Amerikaanse Sarah Lockman kreeg eind vorig jaar beschikking over President's First Apple (v. Vivaldi), die haar sponsor Gerry Ibanez kocht van Carolyn de Roo-Kooiman. Ze startte de hengst nu drie keer en reed op haar derde wedstrijd in Temecula naar een PR van dik 75% in de Lichte Tour. De score van 75,765% is de hoogste score die dit jaar in een Amerikaanse Intermédiaire I werd vergeven én de hoogste score van First Apple tot nu toe. 

Kooiman kocht de door Nico van Maaswaal gefokte First Apple als veulen en zette hem in 2016 in training bij Patrick van der Meer. Van der Meer werd in dat jaar direct reservekampioen in de Pavo Cup voor zesjarigen en een jaar later was het duo de beste Nederlandse combinatie op het Wereldkampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden. Ook internationaal deed de Vivaldi-zoon uit de Grand Prix-merrie Oogappel (TCN Partout x Flemmingh) het goed. In de internationale Lichte Tour-rubrieken zat First Apple altijd bij de beste drie. De score van 75,765% is de hoogste die de nu negenjarige First Apple in een klassieke Lichte Tour-proef liep. De Prix St. Georges op het CDI Temecula wonnen Lockman en First Apple ook, dat deed de combinatie met 74,853%.

Uitslag

Bron: Horses.nl/Dressage-news.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.