Ga naar hoofdinhoud

Franse reservekampioen bij de zesjarigen Jedaï de Massa naar Cathrine Dufour

Cathrine Laudrup-Dufour met Atterupgaards Cassidy bij het afscheid in Herning. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Cathrine Laudrup-Dufour heeft sinds kort de negenjarige Jedaï de Massa (v. Don Juan de Hus) op stal staan. Dat maakte Dressprod vandaag bekend. De ruin werd in 2020 reservekampioen bij de zesjarige dressuurpaarden in Frankrijk met Nicolas Graud in het zadel en werd eind 2021 verkocht aan een Koreaanse koper.

Met Graud was Jedaï na het succes bij de zesjarigen ook nog goed voor een aantal mooie resultaten bij de zevenjarigen. Zo schreven ze in de proeven voor zevenjarigen op het CIR des Arcs sur Argens meerderde overwinningen op hun naam met gemiddelde scores van 74,260% en 78,557%.

De Massa

Jedaï de Massa komt uit de moederlijn van Alquazar de Massa (San Amour I x Landim), die tot en met het hoogste niveau uitkwam met Arnaud Serre en momenteel in de U25 wordt uitgebracht door Mathilde Juglaret. Hij werd gefokt door Sylvain Massa, die wereldwijd bekendheid vergaarde dankzij zijn Lusitano-kruisingen. Massa fokte naast Alquazar de Massa nog meer internationale Grand Prix-paarden zoals bijvoorbeeld Addict de Massa (San Amour I x Maestro) van Anna Kasprzak, Santurion de Massa (Münchhausen x Estoiro) van Daniel Pinto en Ultrablue de Massa (Rubin Royal x Almonda) van Arnaud Serre.

Bron: Dressprod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.