Ga naar hoofdinhoud

Frederic Wandres wint korte GP Madrid

Denise Nekeman met Boston STH. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmiddag schreef de Duitse dressuurruiter Frederic Wandres de korte Grand Prix in Madrid, de kwalificatieproef voor de Wereldbekeretappe van morgen, op zijn naam. Wandres reed de Bordeaux-zoon Bluetooth Old naar een score van 71.895%. Het paar scoorde 8'en op de verzamelde galop, verzamelde draf, het achterwaarts, de vliegende wissels en de algemene indruk. Thamar Zweistra en Denise Nekeman eindigden op een 6e en 8ste plaats in de niet al te sterk bezette Wereldbekeretappe.

Met slechts 0,211% minder dan het winnende duo bemachtigde de Spanjaard Juan Matute Guimon de tweede plaats met de Hannoveraan Quantico (v. Fighting Fit). Helen Langehanenber, landgenoot van Wandres, maakte de top 3 compleet met de Holsteiner Annabelle (v. Conteur). De combinatie kreeg 71.395%.

Thamar Zweistra & Denise Nekeman scoren met Johnson-nakomelingen

De zesde plaats ging naar Thamar Zweistra met de goedgekeurde KWPN-hengst Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson). Het paar scoorde 70.131% met 8’en voor de verzamelde galop en verruimde galop. In het zadel van een andere Johnson-nakomeling, Boston STH, pakte Denise Nekeman de achtste plaats. Het duo kreeg een score van 68.527%.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.