Ga naar hoofdinhoud

Fry en Glamourdale in GPS over 81%, volgorde TeamNL weer zelfde: Van Liere, Scholtens, Van Baalen

Charlotte Fry en Glamourdale. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De laatste twee combinaties in de Grand Prix Spécial waren drijfnat aan het einde van hun proef omdat de regen met bakken uit de lucht kwam, maar dat weerhield Charlotte Fry met Glamourdale (81,085%) en Dinja van Liere met  Hartsuijker (74,064%) niet om de beste scores van de dag neer te zetten. De volgorde van de Grand Prix bleef verder wat betreft TeamNL ook gehandhaafd: Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Marlies van Baalen en Thamar Zweistra. Dat viertal lijkt ook het meest waarschijnlijke team voor Riesenbeck, tenzij Lynne Maas met de licht geblesseerde Electra voor Van Silfhout nog een optie is.

Over de 81,085% (79,149-82,872%) voor de Spécial van Glamourdale en Fry is te discussiëren, maar belangrijker: Glamourdale lijkt klaar voor Riesenbeck. En daarbij maakt een hele plens regen hem ook niet uit. Wie wil zeuren, kan dat doen over de piaffes, die met veel 7’s nog dik werden gescoord. Maar daartegenover staat ook heel veel moois, zoals bijvoorbeeld de uitgestrekte galop die met vier 10’en en een 9 werd beoordeeld.

Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Marlies van Baalen en Thamar Zweistra

Dinja van Liere stuurde Hartsuijker naar de tweede plaats in de Grand Prix Spécial met 74,064%. In de Grand Prix, waar Van Liere derde werd achter Juliette Ramel met Buriel K.H. (vandaag teruggetrokken voor de Spécial), liep Hartsuijker misschien nog een tikje vanzelfsprekender. Maar dat kan ook met de hevige regenval van vandaag te maken hebben gehad.

Emmelie Scholtens kwam met Indian Rock (v. Apache) op 73,191%, goed voor een vierde plaats achter de Brit Andrew Gould met de KWPN-hengst Indigro (v. Negro, 73,915%). Gisteren in de Grand Prix oogde Indian Rock nog net een tikje fitter en in de Spécial slopen vandaag een aantal dure fouten (uitgestrekte stap, aangalopperen, stilgevallen pirouette rechts).

Marlies van Baalen had Habibi DVB (v. Don Schufro) juist wat beter voor elkaar in de Spécial ten opzichte van de Grand Prix en kwam op 72,489% (5e) en ook Thamar Zweistra had Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil) er in de Spécial wat beter aanstaan (71,596%/7e).

Devenda Dijkstra kwam met Hero (v. Johnson) in haar eerste internationale Spécial direct op 71,128% en werd daarmee 8ste voor Hans Peter Minderhoud met Invictus (70,447%).

Uitslag

Lees ook:

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.