Ga naar hoofdinhoud

Global Dressage Festival start met CDI-W Grand Prix

Frederic Wandres met Quizmaster. Foto: Stefan Lafrentz / Equitaris.

Het twaalf weken durende Global Dressage Festival wordt deze week afgetrapt met de verkorte Grand Prix in het kader van de FEI Wereldbeker. Twaalf deelnemers nemen het donderdag tegen elkaar op, waaronder Frederic Wandres en miljoenenpaard Bluetooth OLD (Bordeaux x Riccione). De Duitse ruiter gaat momenteel aan kop in de West-Europese League.

Wandres krijgt concurrentie van onder andere de kopvrouw van de Noord-Amerikaanse League, Ashley Holzer. De van origine Canadese amazone brengt Havanna (Hochadel x Rodgau) aan de start. Met de Hannoveraans gefokte merrie, die haar internationale carrière startte onder het zadel van Jessica von Bredow-Werndl, hoopt Holzer voor het eerst als Amerikaanse een plekje in de wereldbekerfinale te bemachtigen. Voor de Noord-Amerikaanse League zijn twee startplaatsen in de finale beschikbaar.

Nog geen Fiontini

Anna Buffini brengt de recent bij Helgstrand Dressage aangeschafte wereldkampioene Fiontini (Fassbinder x Romanov) deze week nog niet aan de start. In plaats daarvan rijdt ze FRH Davinia la Douce (Don Frederico x A Jungle Prince) de ring binnen. De Amerikaanse liet aan Dressage News weten dat Fiontini er nog niet klaar voor is.

Startlijst.
Livestream (begint om 21.00 uur NL tijd)

Bron: Horses.nl/Dressage News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook