Ga naar hoofdinhoud

Goedgekeurde Libertad verkocht als sportpaard

Libertad (v. Londontime) - FOTO HENGSTHALTUNG PAPE

De zevenjarige bij het Hannoveraanse stamboek goedgekeurde hengst Libertad (v. Londontime) is verkocht als sportpaard. Dit maakte Eurodressage op hun website bekend. De hengst zal zijn carrière vervolgen bij een Duitse dressuurruiter.

In 2014 werd Libertad goedgekeurd voor het Hannoveraanse stamboek en ontdekt door Ingo Pape en liep in 2016 de 50-dagen test in Schliekau. Hier was hij het beste paard met een score van 9.03 punten, hij scoorde hier vooral op zijn De Londontime-zoon is de eerste goedgekeurde hengst uit de Oost-Friese merrielijn van Derka (v. Amor). In 2017 won Libertad de Weltmeyer prijs voor de beste wedstrijdresultaten van zijn leeftijdsgroep.

Niet meer voor fokkerij

Door de verkoop zal de focus van Libertad op de sport komen te liggen en is hij niet langer beschikbaar voor de fokkerij.

Bekijk hier een filmpje van de zwarte hengst:

Bron: Horses.nl/Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook