Ga naar hoofdinhoud

Helen Langehanenberg domineert inloopproef Nürnberger Burg-Pokal

Helen Langehanenberg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Helen Langehanenberg was donderdag in Hagen haar eigen grootste concurrent in de inloopproef van de Nürnberger Burg-Poka . Ze won de rubriek met Vayron (v. Vitalis) met 74,927% en eindigde met Frank Sinatra (v. Fidertanz) met 73,585% op de tweede plaats.

Op Horses & Dreams Hagen staat dit weekend de eerste selectiewedstrijd van dit seizoen voor de Nürnberger Burg-Pokal, een speciale competitie voor jonge talenten in Duitsland, op het programma. De finale wordt in december in Frankfurt verreden.

Grote hengst

Vayron liep in Hagen zijn eerste buitenwedstrijd onder Langehanenberg en deze wedstrijd was pas de vijfde gezamenlijke start van het duo. Met zijn 1,85m is de Vitalis-zoon echt een grote jongen, maar Langehanenberg vertelde op st-Georg dat hij alles in huis heeft voor het grote werk. Vayron is volgens de amazone een paard met veel ‘Go’, die daarbij heel sensibel is en zowel groot kan gaan als heel klein, precies dat wat nodig is. Frank Sinatra staat al langer bij Langehanenberg op stal en kwam als vijfjarige tot in de finale van de Bundeschampionate met de amazone.

Goldberg

Annabel Frenzen volgde met Kiefferhof’s Imperius (v. Imperio) op de derde plaats met 72,976% en werd op de voet gevolgd door Jessica von Bredow-Werndl met Sir Max (v. St. Moritz jr) met 72,829%. Hubertus Schmidt maakte de top 5 compleet met de KWPN’er Goldberg (v. Amazing Star). De bij het Oldenburger, Westfalener en Hannoveraner Verband goedgekeurde hengst kreeg in totaal 72,488% van de jury en werd ook nog door een van de juryleden bovenaan geplaatst.

Uitslag

Bron: Horses.nl/st-Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook