Ga naar hoofdinhoud

Imke Schellekens moet Dinja van Liere voorlaten in Lichte Tour kür op muziek

Dinja van Liere hier met Hermes Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Geen gebrek aan kwaliteit in de Lichte Tour kür op muziek op Indoor Friesland. Imke Schellekens wist gister de PSG te winnen en toonde vandaag opnieuw te kwaliteiten van Honoré (v. Jazz). De prachtige harmonieuze kür leverde 76.275% op. Dinja van Liere moest gister nog genoegen nemen met de vierde plaats maar ging vandaag over Schellekens heen en scoorde met Vita di Lusso (v. Vitalis) maar liefst 78.000%.

Gaudi-Vita (v. Apache) is het kunstje zeker nog niet verleerd en eindigde vandaag op de derde plek. Joyce van Rooijen-Heuitink bracht de Apache-zoon eerder al succesvol uit in de Grand Prix maar kreeg dispensatie om in de Lichte Tour te mogen starten. Tussen de witte hekjes en onder toeziend oog van de koeien en schapen danste de combinatie met 75.125% naar de derde plek.

Hans Peter Minderhoud werd gister nog derde met Syrakus (v. Sezuan) maar vandaag was de vorm er niet helemaal. De hengst was er niet helemaal bij waardoor de score bleef steken op 68.433%. Danielle Heijkoop werd gister vijfde met Jupiter (v. Apache) en klom vandaag een plaats in het klassement. De score van 73.767% was goed voor de vierde plaats. Renate van Uytert maakt met Just Wimphof (v. De Niro) de top vijf compleet (72.792%).

Tineke Bartels

Nummer twee Imke Schellekens merkt op dat haar moeder en coach Tineke al even uit de running is als ze zich voorbereidt op de prijsuitreiking. Hilariteit op het voorterrein. Tineke: “Ik ben kei blij en trots. Het is een serieuze ambiance hier en wij willen meer en het lijkt dat dat mogelijk is met Honoré. Het is eigenlijk mijn paard, maar we doen hem samen. Ik ben druk bezig hem de piaffe te leren en dat lijkt goed. Imke rijdt de concoursen, maar dan mag ik haar merrie Sezuanna rijden.”

Uitslag

Bron: Indoor Friesland/ Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook